آموزشی

خازن سه فاز چیست؟

خازن چیست؟

خازن سه فاز روغنی در تعریف کلی قطعه‌ایی برای ذخیره انرژی الکتریکیست. بار الکتریکی در خازن ذخیره می‌شود و می‌توان از آن برای ایجاد میدان الکتریکی یکنواخت و پایدار استفاده کرد. به زبان ساده خازن‌ها می‌توانند انرژی الکتریکی را ذخیره کرده و در زمان مناسب آن را به مدار توزیع کنند.

خازن ها انواع مختلفی دارند. خازن ها دارای دو صفحه هادی هستند که بصورت موازی نصب شده اند. این دو صفحه بوسیله یک عایق دی الکتریک از همدیگر جدا می شوند.

انواع خازن‌ها از نظر ساختار و نوع دی‌الکتریک:

  1. خازن روغنی یا دائم (Oil Filled Capacitor)
  2. خازن خشک (Dry Filled Capacitor)
  3. خازن گازی (Nitrogen Filled Capacitor)
  4. خازن رزینی(Resin Filled Capacitor)

کاربرد خازن‌:

خازن سه فاز روغنی با قرارگیری در مدار، مقدار معینی از انرژی الکتریکی بر حسب ظرفیت  ذخیره می‌کنند و به هنگام کاهش و یا افت ناگهانی جریان، انرژی ذخیره شده را به مدار باز می‌گرداند، کلیه این فرایند بصورت متناوب و سریع اتفاق می‌افتد.

منظور از اصلاح ضریب قدرت چیست؟

ضریب توان نسبت توان اکتیو به توان ظاهری در مدار است. این ضریب هر چه به عدد ۱ نزدیک‌تر باشد، به این معناست که مدار، به توان راکتیو کمتری نیاز دارد. برخی از تجهیزات بار سلفی در مدار ایجاد می کنند که به آن اندوکتانس می‌گویند.

اندوکتانس باعث ایجاد اختلاف فاز بین جریان و ولتاژ شده و توان راکتیو سلفی در مدار افزایش می‌یابد. این توان در مدار مصرف نمی‌شود اما تجهیزات سلفی برای عملکرد خود به آن نیاز دارند و جریان بیشتری از شبکه دریافت می‌کنند و هزینه برق مصرفی افزایش می یابد.

به همین دلیل سعی میشود توان راکتیو سلفی مدار را به‌وسیله بانک‌های خازنی جبران کرده و با اصلاح ضریب توان مقدار آن را به عدد ۱ نزدیک‌تر کنند.

خازن استوانه ای روغنی سه فاز هیدرا

خازن سه فاز استوانه ای روغنی هیدرا

برندهای معتبر خازن سه فاز فشار ضعیف

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *